Suomeksi

KÄYTTÖOHJE

  • Huuhtele koko ansa lämpimällä vedellä ennen käyttöä. Anna sen sitten kuivua ettei se jäädy. Älä sen jälkeen milloinkaan koske varusteisiin paljain käsin vaan käytä puhtaita villalapasia tai kintaita.
  • Hiero ansaa kevyesti kuusen havulla.
  • Aseta ansa suorakulmaisesti jäljestä.
  • Käytä lapion lusikkaa tai keinotassua polun muotoilemiseen.
  • Pane putken päälle vähän kuusen havuja.
  • Silitä tarkoin saadaksesi koskemattoman lumen pinnan.

Tehokkaan ketunpyynnin ohjeita Luulaja-ansalla

On valittava tunnettu ketun kulkupaikka Sopiva paikka on metsikkö puron tai järven rannalla. Ala varhain syksyllä totuttamaan kettuja syötteihin (teurastusjätteitä, kalaa).

Tee latu n.100-200 metria ruokapaikan ympäri ja anna kettujen tottua latuun. Tietystri kettuja voi pyydystää syötittäkin niiden poluilta.

Kun lumi on tullat ja kun nähdään kettujen valmiit polut on aika laittaa ansat. Ensin ansaa huuhdellaan kuumalla vedellä ja annetaan kuivua näin välttäen lauhdevettä putkessa.

Sopiva määrä on 4-6 ansaa joka syötille. Puhtaat vaatteet ovat tärkeät. Kun on löydetty hyvä polku, jota kettu on kulkenut useamman kerran, laitetaan ansa 10-20 metriä. hiihtoladusta, mieiuummin ulkopuolelle. Riko jälki lapiolla äläkä tee sitä polkulaattaa leveämmäksi.

Ota lusikalla pois lunta mahdollisimman syvään 10-20 cm pitkin jälkeä. Jos jälki sortuu tai tulee polkulaattaa leveämmäksi, täytetään lumella. Käytä lusikkaa ja vedä polkulaatalle uusi ura.

Jos lunta on vähän, täytyy kirveellä hakata polkulaatan alle maata vähintään 5 cm syvyyteen. Aseta sitten ansa päältä käsin. Peitä lummela ja tee uusi polku. Ketunhänte tai muu samantapainen on hyvä kun yrittää siistiä paikka koskemattoman kaltaiseksi. Siistiä paikka koskemattoman kaltaiseksi. Siisti myös ansan ympäriltä muutamia metrejä.

Ota yhteys meihin 

Lulesnaran
Hampmyrv. 28
S-975 93 Lulea
Sweden Tel +46 920-803 79
Fax +46 920-803 79
Epost lulesnaran@gmail.com